Blinzler Transporte: 30% productiever dankzij VSE Steering

21 Februari, 2018 11:51

Uwe Blinzler Transporte uit het Beierse Neuses is een klein familiebedrijf met drie trekkers en enkele semi-diepladers. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van agrarische machines. Bij het aanschaffen van een nieuwe trailer let directeur-eigenaar Uwe Blinzler erop, dat hij èn zo hoog mogelijk kan laden kan, èn dat hij het maximale laadvermogen uitnut. Echter minstens zo belangrijk is, dat hij met zijn trailer de vaak oude boerenbedrijven waar hij moet laden en lossen, veilig en verantwoord kan bereiken. In zijn gesprek met trailerbouwer Recker, bracht hij al deze wensen naar voren.

Deze trailerbouwer, die al dik honderd jaar bestaat, wees Blinzler op de stuursystemen van VSE. Blinzler liet zich overtuigen en de nieuwe semi die hij van Recker betrok, werd uitgerust met een VSE stuursysteem. "Het eerste waar ik op lette, is dat ik nog steeds 3,50 meter hoog kan laden. Dat is gelukt", meldt Uwe Blinzler. In de regel rijdt hij zijn machines door de hele Beierse deelstaat, waarbij hij op de meest afgelegen plekken komt. "Soms kom je op boerderijen waar de afgelopen 45 jaar niets aan de oprit of nabije wegen gedaan is.  Met name de toeritten zijn vaak smal", aldus Blinzler. De nieuwe trailer van Recker werd uitgerust met een VSE-systeem en stond verder op de voor Blinzler bekende 205/70 R 17,5 banden van Bridgestone.  "Lage banden met een prima draagvermogen en levensduur, waarmee ik zeker weet dat ik tot de gewenste grote hoogte kan laden", zegt hij. "Het VSE stuursysteem gooit hier dankzij zijn compacte inbouw, geen roet in het eten.

Veel productiever

Over de eerste ervaringen  is hij zeer tevreden. "Dankzij het stuursysteem ben ik veel minder tijd kwijt met manoeuvreren bij klanten. Ik durf wel te zeggen dat ik met deze trailer dertig procent productiever ben dan met de andere semi's.  Die trailers heb ik al jaren, dus wanneer het tijd wordt om weer eens naar wat anders om te kijken, dan weet ik wel waar ik het eerst aan moet gaan denken", zegt Blinzler. Hij voegt eraan toe: "Ik ben erg tevreden over deze uitvoering, maar bij een volgende trailer is de kans groot dat ik van de voorste traileras een liftas laat maken. Wat het precieze kosteneffect is op de bandenslijtage weet ik nog niet, maar wanneer we zo'n liftas kunnen toevoegen, dan zal dit zeer waarschijnlijk nog weer gunstiger uitpakken voor de bandenkosten." Blinzler rijdt in de regel tien jaar met een trailer, waarmee zo'n 100.000 kilometer per jaar wordt afgelegd.