Trailers

Gemakkelijk door de bocht!

Wat doet VSE Steering voor u als trailerbouwer?

VSE Steering maakt het mogelijk uw klant unieke en moderne trailerconcepten te bieden. Opleggers en aanhangwagens kunnen worden voorzien van één, twee of drie gestuurde assen in allerlei denkbare configuraties, zonder dat de besturing een grote aanslag doet op het eigen gewicht van het voertuig.

Door toepassing van fuseegestuurde assen met stuurcilinders kan de oplegger of aanhanger praktisch op dezelfde manier gebouwd worden als wanneer starre assen zouden zijn gebruikt. Er bevinden zich geen mechanische of hydraulische verbindingen tussen de kingpin en de assen; een sensor meet de hoekverdraaiing tussen trekker en oplegger.

Dus geeft het VSE stuursysteem constructeurs meer vrijheid in het ontwerpen van hun trailers. Ze kunnen het systeem eenvoudig aanpassen aan hun ontwerpwensen. Daardoor ontstaat een optimaal trailerontwerp wat als extra dimensie heeft dat de trailer in kwestie extra wendbaar is geworden en lagere bandenkosten met zich mee zal brengen dan zonder een stuursysteem van VSE.


Inbouwsnelheid gemiddeld 8 uur!

  1. Montage van de speciale kingpin met sensor. Dit is net zo eenvoudig als bij een exemplaar zonder sensor.

  2. Montage van de kant-en-klaar door VSE geleverde RVS systeemkast.

  3. Montage van een of meer fuseegestuurde assen met VSE stuurcilinder. Alle gerennomeerde fabrikanten van opleggerassen hebben assen in hun programma die VSE-voorbereid zijn.

  4. Het leggen van de elektrische en hydraulische verbindingen tussen de systeemkast, de kingpin en de assen.

  5. Calibratie van het VSE systeem via de intuïtieve VSE diagnose. Ontluchten is niet nodig!

 


Verder lezen