Transport

Wat doet VSE Steering voor u als transporteur

In hoog tempo is er in de transportsector een bewustwordingsproces ontstaan dat in het teken staat van sterk toegenomen efficiency. Dit is een van de redenen waarom VSE kan terugkijken op keurige groeicijfers de afgelopen jaren. Steeds meer transportbedrijven voelen zich onder druk gezet, niet alleen door de marktsituatie, maar ook door de brandstofprijzen die de afgelopen jaren met vijftig procent gestegen zijn.

VSE stuursystemen voor opleggers winnen dan ook snel aan populariteit onder transporteurs. Nu het wegtransport in hoog tempo verduurzaamt, worden VSE stuursystemen op trailers steeds actueler. Dit geldt voor vrijwel alle markten in de wereld waar trailers een rol spelen in het wegvervoer.

Over de volle breedte van de branche begint het besef door te breken, dat een VSE stuursysteem zich relatief snel laat terugverdienen, waarna de vervoerder de winstmarge met behulp van zijn VSE stuursysteem kan vergroten. VSE steering wordt toegepast in verschillende segmenten zoals in de distributie, tanktransport, zwaar transport en speciaal transport.

VSE Steering in de distributie en tanktransport

Het is inmiddels algemeen bekend in de transportsector, dat stuursystemen op trailers waarmee veel in stedelijke gebieden wordt gereden, alsmede stuursystemen op fors bemeten bouwvoertuigen, de brandstofrekening gunstig beïnvloeden alsmede de bandenkosten en bandenslijtage. Ook de veiligheid verbetert en uiteindelijk verbetert het rendement van het transportbedrijf bij een lagere milieubelasting. In de transportsector geldt dat in verreweg de meeste gevallen iedereen wint bij gebruik van VSE-producten. 

Wendbaarheid

De chauffeur die in de stad moet lossen heeft ook graag een stuursysteem, om zo verder de stad in te kunnen of moeilijk bereikbare losplaatsen eenvoudig kan bereiken. Ook dit is een reden waarom onze systemen steeds beter aanslaan in de wereld van het wegvervoer.

Kostenbesparing

Als u overweegt een oplegger of aanhangwagen met gedwongen besturing aan te schaffen in plaats van met starre assen, levert het u een verbeterde wendbaarheid en verminderde bandenslijtage op.

U zult echter ook laadvermogen moeten inleveren door het extra gewicht. Vanwege de inbouwruimte moet de opbouw hoger op het chassis worden geplaatst en blijven de meeste stuursystemen ook bij hoge snelheid actief. Zaken die niet bevorderlijk zijn voor de stabiliteit van uw combinatie. Als u kiest voor VSE Steering hoeft u niet te balanceren tussen deze voor- en nadelen. VSE Steering is namelijk zeer licht, levert geen hoger chassis op en stuurt alleen wanneer de omstandigheden erom vragen.

 

Met VSE Steering kan een bakwagen worden vervangen voor een city trailer!

 

VSE Steering wordt toegepast in verschillende segmenten zoals in de distributie, tanktransport, zwaar transport en speciaal transport.

Verder lezen